معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: از ۶۷ سامانه برای اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول ۱۷ سامانه به صورت ۱۰۰ درصد ایجاد، راهاندازی و بهرهبرداری شده است و برخی دیگر از آنها مانند سامانه موضوع ماده ۱۰ این قانون، فاز اول آن انجام شده و فاز دوم آن در ۳۰ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری خواهد رسید.
به گزارش اختبار به نقل از میزان، معاملات اموال غیرمنقول همواره از موضوعات پرحاشیه در نظام حقوقی کشور بوده است. رهبر انقلاب اعتبار معاملات غیررسمی اموال غیرمنقول را منشا بزرگ فساد دانستند و بر لزوم سلب اعتبار از اینگونه معاملات تاکید کردند. در همین راستا، قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیرمنقول، در تاریخ ششم آذرماه ۱۴۰۱ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد و پس از ایرادات شورای نگهبان در مورد برخی مواد و تبصرههای این قانون، بررسی مواد اختلافی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.
مجمع تشخیص مصلحت نظام، پس از برگزاری جلسات متعدد و رفع موارد اختلافی سرانجام در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ این قانون را موافق با مصلحت نظام تشخیص داد. در نهایت اجرای این قانون از سوم تیرماه ۱۴۰۳ در کشور آغاز شد، به همین جهت مسئولان قضایی تمهیدات لازم برای اجرای دقیق و سریع مفاد این قانون را در دستور کار خود قرار دادند.
ماده ۱۴ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول بهزودی تصویب و ابلاغ میشود
صفدر کشاورز، معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره روند اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول اظهار کرد: قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در سه بخش مشخص تدوین و ابلاغ آیین نامه ها، اجرا و راه اندازی سامانهها همچنین تکالیف و وظایف دستگاههای اجرایی پیگیری میشود. در بخش آیین نامهها از مجموعه ۱۴ آیین نامهای که باید تصویب و ابلاغ شود آیین نامههای ماده ۳ و ماده ۷ این قانون تصویب و ابلاغ شده است. تبصره ۱ و ۲ ماده ۱۰ همچنین ماده ۱۴ این قانون نیز به زودی تصویب و ابلاغ میشود. بررسی نهایی سایر آیین نامهها نیز در معاونت حقوقی قوه قضاییه پیگیری میشود که به تدریج تصویب و ابلاغ آنها ارسال و اعلام خواهد شد.